Η ΠΕΜ πρωτοπορεί με υπηρεσία εύρεσης διερμηνέα από το κινητό

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ) φιλοδοξεί να καλύπτει άμεσα τις επείγουσες ανάγκες των πελατών για γλωσσικές υπηρεσίες με μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή εύκολης και γρήγορης εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα.

Μέσα από την εφαρμογή, κάτοικοι και επιχειρηματίες μιας περιοχής, αλλά και τουρίστες, θα μπορούν να βρουν τον κατάλληλο επαγγελματία για τις μεταφραστικές τους ανάγκες, τη στιγμή που τον χρειάζονται.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες QR Code και GPS, η εφαρμογή θα διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον πελάτη και τον μεταφραστή/διερμηνέα της επιθυμητής γλώσσας, με βασικό κριτήριο τη γεωγραφική τοποθεσία.

Οι πρώτες πανελλαδικά δοκιμές του καινοτόμου συστήματος εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα έγιναν στην Καλαμάτα. Υπεύθυνη του προγράμματος δοκιμών είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΜ Βασιλική Ντανταβασίλη.

Σκοπός της δοκιμαστικής αυτής φάσης της εφαρμογής είναι να συγκεντρώσει τις ιδέες και προτάσεις των τελικών χρηστών, ώστε να βελτιστοποιήσουμε το σύστημα και να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2020.

Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών - Εφαρμογή μεταφραστή διερμηνέα

Πηγή