Αυτή τη χρονιά, στην 84η ΔΕΘ, η Εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το ΔΕΘ Consortium: 100 mentors, Tipping Point και Βig Bang School, συγκέντρωσε τις πιο δημιουργικές και καινοτόμες δυνάμεις στην Παιδεία και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για την εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο στην Ελλάδα.
- Inquiry-based Learning. Η ερώτηση είναι πιο σημαντική από την απάντηση.
- Education in the age of AI & Media Literacy. Is Greece in the map? Τεχνητή νοημοσύνη & Media Literacy στην εκπαίδευση. Πώς βάζουμε την Ελλάδα στο χάρτη; Κίνδυνοι και ευκαιρίες.
- Afraid of getting International? Να ανοίγεσαι στον κόσμο, μη το φοβάσαι.
Με μία ατζέντα από ερωτήσεις μαθητών και φοιτητών, και με τη συμμετοχή, είτε ζωντανά είτε ασύγχρονα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 16 ομιλητών και 14 επαγγελματιών, συζητήθηκαν όλα όσα μας προβληματίζουν και όλα αυτά που θα μπορούσαν να αλλάξουν, για μία Παιδεία ικανή να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια στους νέους, ώστε να χτίσουν με γερές βάσεις το μέλλον τους.
Στη θεματική «Παιδεία για τον 21ο αιώνα» ήταν παρούσα διαδικτυακά και η ιδιοκτήτρια του μεταφραστικού γραφείου Liaison και μέντορας του Tipping Point, Βασιλική Ντανταβασίλη.
Συμμετέχοντας στην ενότητα με τίτλο: «Afraid of getting International? / Ν’ ανοίγεσαι στον κόσμο, μην το φοβάσαι» η κα Ντανταβασίλη απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσω της συμμετοχής σε διεθνή προγράμματα, και τους τρόπους με τους οποίους ένας νέος μπορεί να ζήσει μια διεθνή εμπειρία, χωρίς να φύγει στο εξωτερικό.